Fraud Blocker

Zonnepanelen en subsidies

Zonnepanelen: u ziet ze waarschijnlijk steeds vaker en hoort er regelmatig wat over. Misschien overweegt u zelf wel om ook zonnepanelen te kopen voor uw bedrijf. Wat zijn de voordelen van zonnepanelen, die ook wel PV-panelen genoemd worden? En wat maakt dat ze, ondanks de startkosten, een slimme investering zijn voor bedrijven en ondernemers?

FINANCIEREN: SUBSIDIE VOOR ZONNEPANELEN EN STROOM TERUGLEVEREN

Als u besluit zonnepanelen te kopen, wordt u uw eigen energieleverancier. Zonne-energie is groene stroom, wat betekent dat het opgewekt kan worden uit een natuurlijke bron én dat het milieuvriendelijk is. De PV-panelen zetten het licht van de zon om in stroom. Deze kunt u zelf gebruiken voor uw bedrijf. Verbruikt u zelf minder dan er opgewekt is, dan kunt u de stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. U verkoopt dan als het ware de energie aan de netbeheerder, wat financieel aantrekkelijk is.

Zonnepanelen zijn dus goed voor het milieu én bieden de kans om energie terug te leveren, maar daarnaast zijn er via de overheid ook fiscale voordelen te halen voor bedrijven die zonnepanelen plaatsen.

Ook kunt uw btw terugvragen wanneer uw zonnepanelen stroom terugleveren aan het net. Dit wordt namelijk gezien als extra bedrijfsactiviteit. Verschillende fiscale aftrekposten (bijvoorbeeld de EIA & KIA) kunnen met elkaar gecombineerd worden: dat noemen we ook wel subsidies stapelen. Er geldt hiervoor wel een maximumbedrag.

VOORDELEN ZONNEPANELEN INSTALLEREN

Het kopen van zakelijke zonnepanelen is best een investering. Dankzij de subsidieregeling en verschillende aftrekposten wordt dit financieel een stuk aantrekkelijker. Als kers op de taart krijgen bedrijven vaak ook een beter energielabel als zij zonnepanelen kopen, wat de waarde van het bedrijf laat stijgen. Kortom: ondanks dat de aanschaf van zonnepanelen in de eerste instantie aardig wat kan kosten, is de opbrengst door o.a. subsidie, btw-teruggave en verschillende investeringsaftrekken toch heel rendabel.

Meer weten of advies op maat voor zonnepanelen voor uw bedrijf? Neem contact op! PV-Thuiskan u precies vertellen welke fiscale maateregelen voor uw bedrijf van toepassing zijn.

Kenniscentrum | Alles over zonnepanelen
Wilt u meer informatie?

We bellen u graag terug!