Fraud Blocker

Hoeveel kosten zonnepanelen?

Hoeveel kost een zonnepaneel? Een veelgestelde vraag en dat vinden wij niet gek. Zonnepanelen aanschaffen is misschien nieuw en spannend, maar vooral hartstikke slim! Je gaat namelijk meteen besparen op je energierekening. De zonnepanelen wekken direct stroom op, wat meteen bruikbaar is voor eigen gebruik. De kosten van aanschaf zonnepanelen variëren op basis van verschillende factoren. Hoeveel kosten zonnepanelen? Is dus een vraag die niet 1,2,3 te beantwoorden is. Wij van PV-Thuis komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Aan de hand daarvan kunnen we kijken wat bij uw woning, wensen en eisen past. Zo kunnen we voor u een passende offerte op maat maken en uw een passende prijs aanbieden.

Wat brengen zonnepanelen op?

Zonnepanelen blijven opbrengen, terwijl je maar één keer de kosten van aanschaf hebt. Daarnaast zijn zonnepanelen niet alleen voor je portemonnee een duurzame oplossing, ook voor het milieu. Onder meer daarom zijn zonnepanelen de laatste jaren voor veel huishoudens interessant geworden. Nog geen 10 jaar geleden was dit een ander verhaal en was het aanschaffen van zonnepanelen voor veel mensen onbetaalbaar. Nu verdien je ze vaak binnen 6 jaar alweer terug. Een slimme investering dus die je op termijn altijd weer terug verdient!

Wil je uitrekenen wat jij gaat besparen met de aanschaf van zonnepanelen? Bereken eenvoudig en snel uw besparing via onze bespaarcalculator.

Wat is de prijs voor 10 zonnepanelen?

Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het over het algemeen is. Het is alleen per huishouden verschillend hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om genoeg energie op te wekken. Dit is natuurlijk persoonsgebonden en afhankelijk van het jaarlijkse energieverbruik van uw huishouden. Toch hoor en lees je veel over een pakket van 10 zonnepanelen. Dit komt doordat een pakket van 10 zonnepanelen het meest voorkomende is. Je kunt namelijk met 10 zonnepanelen genoeg stroom opwekken om een gemiddeld huishouden volledig zelfvoorzienend te laten zijn. Met 10 zonnepanelen kun je per jaar bijna €2000,- besparen. Dit betekent dat de terugverdientijd op ongeveer 5,5 jaar ligt en de energieopbrengst rond de 3700 kWh.

De prijs voor 10 zonnepanelen kunnen we voor uw situatie het beste bepalen in een offerte aanvraag. Wil je voor jouw woonsituatie er achter komen wat de prijs is voor 10 zonnepanelen? Vraag dan een vrijblijvende offerte

Conclusie

Dus, hoeveel kosten zonnepanelen? Het antwoord hangt natuurlijk af van de verschillende factoren. De installatiekosten, het type zonnepaneel en het aantal zonnepanelen. Over het algemeen kunt u rekenen op een investering tussen de €4,000 en €8,000 als prijs voor 10 zonnepanelen inclusief installatie. Het is belangrijk om uw opties zorgvuldig te overwegen en te investeren in kwaliteit. Tegen de laagste prijs zonnepanelen kopen betekent vaak dat je meer panelen nodig hebt om voor hetzelfde vermogen elektriciteit te kunnen krijgen. Mocht je niet voor de beste kwaliteit panelen gaan, dan zul je een minder hoog rendement hebben. Stroom opwekken is dan minder effectief en doordat je meer panelen nodig hebt zullen ook de benodigde materialen en installatiekosten oplopen. Bekijk daarom het gehele kostenplaatje en niet alleen de prijs van de panelen. Panelen van kwaliteit zullen u op lange termijn helpen besparen op uw energierekening en daarnaast uw ecologische voetafdruk verkleinen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog meer vragen rondom de kosten van zonnepanelen of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact op met PV-Thuis via de contactpagina.

Tot snel!

Wilt u meer informatie?

We bellen u graag terug!